Jeugd, Ouderen en Recreatie

Je kunt deze werkgroep het snelst bereiken via de voorzitter van de werkgroep Wilma van Steenis.
De werkgroep houdt zich bezig met de volgende zaken.

Het Strandje van Lexmond

Het strandje bij de Haven is belangrijk voor de Lexmonders, In de zomer is het er altijd gezellig druk. Jong en oud vindt daar de ruimte om van het mooie weer te genieten. Het zou echter fijn zijn als er wat meer faciliteiten komen. De belangrijkste wensen zijn:

  • Het gras rond het strand in de zomer regelmatig maaien zodat de ruimte om te zitten groter wordt en de distels minder overlast geven.
  • Meer kliko’s bij het strand zodat er altijd een lege kliko is om het afcval van het strand in te doen, Nu staan er twee, in de zomer zou drie nog beter zijn.
  • Plaatsen van bankjes in het gebied rond het strand. Het is fijn als de Lexmonders zomer en winter even kunnen zitten om van het mooie uitzicht te genieten

Voor deze en andere idee├źn heeft de werkgroep overleg met de vele betrokken partijen. Een lange adem is daarom nodig om resultaat te boeken.

Eerdere initiatieven

In de zomer van 2020 heeft de werkgroep zich ingezet voor een soepele overgang van de artsenpraktijk en de apotheek naar de nieuwe eigenaren.
Er is gesproken met huisarts de Jong en later met vertegenwoordigers van De DoktersApotheek die de apotheek nu verzorgen.
We werkgroep is nu niet meer actief met dit onderwerp bezig, maar volgt op afstand nog wel hoe het met de apotheek loopt.