Jeugd, Ouderen en Recreatie

De werkgroep houdt zich bezig met de volgende zaken.

Het Strandje van Lexmond

Het strandje bij de Haven is belangrijk voor de Lexmonders. In de zomer is het er altijd gezellig druk. Jong en oud vindt daar de ruimte om van het mooie weer te genieten. Het zou echter fijn zijn als er wat meer faciliteiten komen. De belangrijkste wensen zijn:

  • Het gras rond het strand in de zomer regelmatig maaien zodat de ruimte om te zitten groter wordt en de distels minder overlast geven.
  • Meer kliko’s bij het strand zodat er altijd een lege kliko is om het afcval van het strand in te doen, Nu staan er twee, in de zomer zou drie of vier nog beter zijn.
  • Plaatsen van bankjes in het gebied rond het strand. Het is fijn als de Lexmonders zomer en winter even kunnen zitten om van het mooie uitzicht te genieten.

Voor het strandje heeft de werkgroep overleg met veel betrokken partijen. Een lange adem is daarom nodig om resultaat te boeken.

Er is al wel wat bereikt bij het strandje!

  • In de zomer van 2020 is het gras al een keer gemaaid en dat kan vaker gedaan worden. Het Zuidhollands Landschap stelt daar wel eisen aan en dat maakt het wel wat duurder. Maaien zal dus zeker niet elke week gebeuren.
  • De plek waar auto’s kunnen parkeren is begin maart 2021 helemaal opgeknapt en ge√ęgaliseerd. Het asfalt van het weggetje tussen de bomen is gerepareerd waar nodig.
  • Aan het eind van het weggetje is links een rek geplaatst voor fietsen. We hebben al gezien dat goed werkt, Alleen komen er nu nog meer mensen op de fiets. Daar gaan we nog over nadenken.
  • Voor de wandelaars staat er inmiddels bij het achterste strandje een bankje om even te genieten van het uitzicht,

Apotheek in Lexmond

In de zomer van 2020 heeft de werkgroep zich ingezet voor een soepele overgang van de artsenpraktijk en de apotheek naar de nieuwe eigenaren. Daarvoor is gesproken met huisarts de Jong en later met vertegenwoordigers van De DoktersApotheek die de apotheek nu verzorgen. De gesprekken waren positief.

Begin 2021 is gebleken dat de Lexmonders nog te vaak klachten hebben over het functioneren van de apotheek. De werkgroep zal daarom nogmaals met de apotheek en de huisarts in overleg gaan.

Bankjes in en om Lexmond

Her en der in Lexmond staan al bankjes om even uit te rusten of om van het uitzicht te genieten. Sommige bankjes zijn niet al te best meer en er zijn ook plekken waar een nieuw bankje welkom zou zijn.

De werkgroep overlegt met Waterschap Rivierenland om te kijken wat er mogelijk is aan verbeteringen.

Eigen Gebouwtje

Het Dorpsinitiatief is benaderd door de Stichting Eigen Gebouw Lexmond. Zij exploiteren al jaren het Eigen Gebouwtje in de Dorpsstraat. Dit vergaderzaaltje / ontmoetingsruimte is voor alle Lexmonders tegen een klein bedrag te huren voor overleg, een cursus, etc.

Samenstelling werkgroep

De leden van de werkgroep zijn:

Wilma Van Steenis (voorzitter)
Carola Quint
Danny van der Kuijlen
Jos van Dijk
Saskia Stravers
Silvia de Jong
Jan van Kippersluis